HAVAALANI İÇİN GEREKSİZ YER TARTIŞMASI

1-Metin TopçuHAVAALANI İÇİN GEREKSİZ YER TARTIŞMASI
Gölge etme başka ihsan istemem demiş bir düşünür.
Biz konuyu 700 gündür gündeme taşımaya çalışırken kamuoyuna mal etmeye çalışırken, siyasilerin dikkatini bu önemli konuya çekmeye çalışırken arada bir uğrayan ve kendi ürün reklamını, yaptığı işin reklamını yapan bir arkadaşımız ısrarla birkaç teknik terimi sürekli tekrarlayarak mikro milliyetçi, anlamsız bir dayatma yapmaya çalışıyor.
Eller ulaştırma bakanlığı nezdinde yeni bir havaalanı için bütçeye ödenek koydurmuşken siz bu hareketinizle pontus mantığına hizmet etmiş olmuyor musunuz?
O mantık ki “hep ben istifade edeyim, çevrem bana mahkum olsun, ben gelişeyim başka hiçbir yer gelişmesin”dir
Yolcu sayımız 850 bindir 400 değil.
Rize Merkeze kimse havaalanı istemedi. Yalandan böyle bir konu ortaya atıp suyu bulandırmanın ne manası var. Siz ürün reklamınız yapın dokuz ayda dokuz doğurur gibi kusura bakma.
Eğer lokasyon diye tutturduğun terim bahane ise gereçli hiçbir rakamın yok. Ki be bu rakamları da anlamsız buluyorum.
Ağrılık merkezi diyorsan bunun teknik olarak tesbiti zor değildir.
O nedenle de önemli olan bu bölgede yaşanan yolcu yoğunlu ve gelecekteki turizm potansiyeli nedeniyle bir havaalanının yapılması gerektiğidir.
Bir yaz boyu gelmişinizde halkın eğilimlerini de tespit etmişsiniz. Ne büyük hüneriniz var Allah aşkına. Büyük çoğunluğu derken yüzde 99 u neden demiyorsunuz.
İki de bir temcit pilavı gibi “Ardeşen Ardeşen” deyip suyu bulandırıyorsunuz.
Buradan 250 bin kişiyi doğuya taşıyamazsınız. Psiklojik olarak gideceği yerin tersi istikametinde kimse yolculuk yapmak istemez. Kaldı ki Artvin’in toplam nüfusu 166 bindir.
O nedenle mantiken, sizin dediğiniz o meşhur lokasyon nedeniyle ve yine menşür optimal kelimenizin anlamı nedeniyle havaalanı yeri Çayeli ilçemizi işaret etmektedir.
Gündoğdu Çayeli tünel arasına yapılacak bir havaalanı Of ilçemizden Artvin’in sahil ilçelerine kadar bütün bölgeye çok güzel hizmet verecektir.
Of’tan, İspir’den İyidere’den Derepazarın’dan Kalkandere’den İkizdere’den, Rize merkezden Güneysu’dan, Gündoğu’dan kimse doğuya gitmez., Trabzon alternatifini kullanır ama Kemalpaşa Hopa Arhavi Fındıklı, Ardeşen, Pazar Çayeli örneğin balıkçılar mevkiinde yapılmış bir havaalanını geçip Trabzon’a gitmesi sadece inat için olur.. Yanı 95 km daha fazla yol kat etmez. Yani fazladan 1.5 saat daha kara yolu yolculuğuna katlanmaz. Kasten Balıkçılarda yapılmış havaalanını kullanmayacakları devlet dikkate almaz.
Teknik heyet bu konuyu halleder.
Sizi temizlik malzemleri, makineları, ekip ve ekipmanları reklamı yapmak için yazmaya devam edin. Biz seni yapacağımız havaalanında karşılar ağırlarız. Gölge etme ihsanın senin olsun sayın yazar.
Temizliğe ihtiyacımız olursa, söz, arayacağım seni…
Lokasyon ve optimal durumlar böyle.
Sevgi ve saygılarımla
Metin TOPÇU.

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 14 Mart 2013, 14:08 tarihinde Köşe Yazarları, Yazar 1 kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 521 Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER
YORUM YAZIN
Benzer Haberler
MbTasarıM
MUHLAMA KARADENİZ MUTFAĞI
Yazarlarımız
KARADENİZ VİRA FACEBOOK
Resim Galerisi
PUAN DURUMU